Vitamin Város , avagy Menő Menza a Mocsai Arany János Általános Iskolában
- Kedvezményezett neve: Tehetséggondozó, Felzárkóztató Alapítvány
- Projekt címe: Vitamin Város
- Projekt azonosító száma: EFOP-1.8.5-17-2017-00160
- A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.09.30.
- A támogatás összege: 20 000 000Ft
- Támogatás mértéke: 100%
- A projekt tartalmának bemutatása:
- A mocsai Arany János Általános Iskolába és a Tehetséggondozó, Felzárkóztató Alapítvány kapcsolatának köszönhetően az intézményünk élen jár az egészségtudatos életmód közvetítésében. Fontos, hogy a gyerekek ne csak megtanulják az elméleti tananyagot, de azt a gyakorlatban alkalmazni is tudják.
- Pályázati projektünk teljes mértékben illeszkedik az EFOP-1.8.5-17 jelű felhívásban megfogalmazott célokhoz, ezáltal, a Kormány által tervezett „Egészséges Magyarország 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégiájához, amely célként nevesíti a lakosság egészségének fejlesztését a helyes táplálkozás elősegítését, a fizikai aktivitás növelését a lelki egészség erősítését célzó intézkedéseken keresztül.
- Célunk az egészséges életvitellel, életvezetéssel kapcsolatban olyan nagymennyiségű, hiteles információ és tudásbázis átadása, amelyek a gyermekek szemléletformálásának kialakulását nagyban elősegítik. A gyermekek kiegyensúlyozott fejlődésének érdekében fontos, hogy a szülők bevonásával, azok tudatos táplálkozásra nevelésével és mozgásban gazdag életstílus kialakításával hozzájáruljunk a testi, lelki, szellemi fejlődés harmonikus megvalósulásához.
- Célunk továbbá, hogy a köznevelésben résztvevő gyermekek intézményi étkeztetésének tárgyi körülményeit úgy alakítsuk ki, hogy az hozzájáruljon az egészséges életmód elsajátításához szükséges készségek és ismeretek megszerzéséhez.
- Céljaink eléréséhez szükséges tevékenységek, szolgáltatások:
- • Ismeretterjesztő programok az egészséges táplálkozás jegyében
- • Szemléletformálás az egészséges táplálkozás, életmód népszerűsítése érdekében
- • Közvetlenül az iskolai étkezéshez szükséges eszközfejlesztés az egészséges táplálkozás, illetve az étkezési kultúra fejlesztése érdekében
